az iroda.hu csoport tagja

Iroda hír

Tunézia újra biztonságos

2011. április 19. Tunézia,biztonsági besorolás,turizmus

Nyugalom és biztonság, a turistákat nagy szeretettel váró helyiek ? tapasztalta a Turizmus Online a tizenegymilliós arab országban, ahol az idén űzték el a korábbi elnököt és pártját, s történt politikai rendszerváltás. Az egyhetes tanulmányutat a Taurus Reisen Utazási Iroda szervezte újságíróknak és a turisztikai piac hazai résztvevőinek.
Tunézia újra biztonságos

A tunéziai szakemberek és a valamilyen formában az idegenforgalomban dolgozók nem győzték a helyszínen hangsúlyozni a Turizmus Online-nak: a turizmust nem érinti a politika, a 2014. január 14.-én kitört forradalom előtt is, és jelenleg is tárt karokkal várják az idelátogatókat. A Taurus Reisen szervezte tanulmányút első állomása Hammamet volt, annak az is új része, Yasmine Hammamet, amely az elmúlt évek egyik leghatalmasabb turisztikai fejlesztése: lényegében egy elegáns, új városnegyedet hoztak létre, kitűnő szállodákkal, szolgáltatásokkal.

Az ország összes üdülőkörzete békés, nyugodt, és bármerre jártunk, mosolyogva fogadták a tanulmányút magyar résztvevőit. Így volt ez Karthágó romjainál, a turisták által nagyon kedvelt, a ?tip-top? Sidi Bou Said-ban, vagy az ápolt és gondozott, ?ékszerdoboz-városkában?, Port El Kantaoui-ban. Ez volt a felállás az ország harmadik legnagyobb városában Sousse-ban, ahol a gyönyörű tengerparti sétány (?La Corniche?) négy kilométer hosszan követi a tengerpart aranyhomokját, és amelynek végén az ország egyik legjobb bazárjának bejárata nyílik.. A helyzet kicsit délebbre, a líbiai határhoz közelebb sem változott, a kristálytiszta tengervízéről és hófehér homokjáról híres Mahdiában is, vagy a Colosseum és Pula után a világ harmadik legnagyobb amfiteátrumát magáénak tudható El Jem városában is rend és biztonság honolt.

A statisztika szerint Tunéziát évente mintegy hat és fél millió turista keresi fel, legnagyobb számban franciák, spanyolok és németek, Közép-Európából ? többek közt - évente százezernél is több cseh turista, és mintegy hatvanezer magyar turista érkezik. Tunéziában minden hatodik aktív kereső közvetlen, vagy közvetett módon a turizmusban dolgozik, az iparág bevétele eléri az évi hárommilliárd eurót, ez a GDP közel tizenöt százalékát jelenti. A legfrissebb felmérések szerint a 2011-es viharos változások mintegy felére csökkentették az ideérkező pihenni vágyók számát, a tunéziai idegenforgalmi szakemberek értelemszerűen ezen szeretnének változtatni a korábban hagyományosan a legnyugodtabbnak számító észak-afrikai államban.

Sok látogatóra számítanak Miskolcon

A miskolci TDM felmérése alapján, 15 szálloda személyes megkérdezése után...

Budapesti szállodát választottak Európa legjobbjának

A fővárosunk központi helyén fekvő Four Seasons Hotel Gresham Palace ötcsillagos...

Még egy szálloda beruházás

Egy sor belvárosi hotel építése kezdődött el Budapest centrumában. Jó néhány...

Újabb négycsillagos szálloda épül

Lenti önkormányzata négycsillagos szálloda építésébe kezd, a 3,3 milliárd...

Hírkereső

Keressen a hotelem.hu hírei között címre, vagy kulcsszóra.

+ Archívum

Heti interjú

Megszólaltatjuk a hotel piacot, figyeljen ránk!

Olvassa el legfrissebb interjúnkat!

Hírlevél

Érdekli a hotelpiac? Iratkozzon fel havonta megjelenő hírlevelünkre!

+ Archívum

 
  • Hotelkereső
  • Konferenciaterem
  • Szolgáltatók


Feltételek


Legfrissebb ajánlatok

Adatbázisunkban regisztrált új konferenciatermekLegfrissebb cégek

Ügyfélkapu

Elfelejtette a jelszavát? Regisztráció

Szolgáltatók

Mosodák
Növénydekoráció

+ Összes szolgáltatóPartnerek

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

Szálláshelyek, szállás, wellness: Szállodák .hu