az iroda.hu csoport tagja

Iroda hír

Tunézia újra biztonságos

2011. április 19. Tunézia,biztonsági besorolás,turizmus

Nyugalom és biztonság, a turistákat nagy szeretettel váró helyiek ? tapasztalta a Turizmus Online a tizenegymilliós arab országban, ahol az idén űzték el a korábbi elnököt és pártját, s történt politikai rendszerváltás. Az egyhetes tanulmányutat a Taurus Reisen Utazási Iroda szervezte újságíróknak és a turisztikai piac hazai résztvevőinek.
Tunézia újra biztonságos

A tunéziai szakemberek és a valamilyen formában az idegenforgalomban dolgozók nem győzték a helyszínen hangsúlyozni a Turizmus Online-nak: a turizmust nem érinti a politika, a 2014. január 14.-én kitört forradalom előtt is, és jelenleg is tárt karokkal várják az idelátogatókat. A Taurus Reisen szervezte tanulmányút első állomása Hammamet volt, annak az is új része, Yasmine Hammamet, amely az elmúlt évek egyik leghatalmasabb turisztikai fejlesztése: lényegében egy elegáns, új városnegyedet hoztak létre, kitűnő szállodákkal, szolgáltatásokkal.

Az ország összes üdülőkörzete békés, nyugodt, és bármerre jártunk, mosolyogva fogadták a tanulmányút magyar résztvevőit. Így volt ez Karthágó romjainál, a turisták által nagyon kedvelt, a ?tip-top? Sidi Bou Said-ban, vagy az ápolt és gondozott, ?ékszerdoboz-városkában?, Port El Kantaoui-ban. Ez volt a felállás az ország harmadik legnagyobb városában Sousse-ban, ahol a gyönyörű tengerparti sétány (?La Corniche?) négy kilométer hosszan követi a tengerpart aranyhomokját, és amelynek végén az ország egyik legjobb bazárjának bejárata nyílik.. A helyzet kicsit délebbre, a líbiai határhoz közelebb sem változott, a kristálytiszta tengervízéről és hófehér homokjáról híres Mahdiában is, vagy a Colosseum és Pula után a világ harmadik legnagyobb amfiteátrumát magáénak tudható El Jem városában is rend és biztonság honolt.

A statisztika szerint Tunéziát évente mintegy hat és fél millió turista keresi fel, legnagyobb számban franciák, spanyolok és németek, Közép-Európából ? többek közt - évente százezernél is több cseh turista, és mintegy hatvanezer magyar turista érkezik. Tunéziában minden hatodik aktív kereső közvetlen, vagy közvetett módon a turizmusban dolgozik, az iparág bevétele eléri az évi hárommilliárd eurót, ez a GDP közel tizenöt százalékát jelenti. A legfrissebb felmérések szerint a 2011-es viharos változások mintegy felére csökkentették az ideérkező pihenni vágyók számát, a tunéziai idegenforgalmi szakemberek értelemszerűen ezen szeretnének változtatni a korábban hagyományosan a legnyugodtabbnak számító észak-afrikai államban.

Újjászületett az Esterházy-kastély

Megújult a pápai Esterházy-kastély főépülete, mely új attrakciókkal várja...

Hatalmas gyógyfürdő fejlesztések Budapesten

Fél évszázada nem látott beruházásokkal újulhatnak meg Budapest működő fürdői...

Több százmilliárd forintot szánnak a hazai turizmusra

Mintegy 230 milliárd forint uniós támogatás jut turisztikai fejlesztési programokra...

Stratégiailag fontos az ETO Park?

Stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány...

Hírkereső

Keressen a hotelem.hu hírei között címre, vagy kulcsszóra.

+ Archívum

Heti interjú

Megszólaltatjuk a hotel piacot, figyeljen ránk!

Olvassa el legfrissebb interjúnkat!

Hírlevél

Érdekli a hotelpiac? Iratkozzon fel havonta megjelenő hírlevelünkre!

+ Archívum

 
  • Hotelkereső
  • Konferenciaterem
  • Szolgáltatók


Feltételek


Legfrissebb ajánlatok

Adatbázisunkban regisztrált új konferenciatermekLegfrissebb cégek

Ügyfélkapu

Elfelejtette a jelszavát? Regisztráció

Szolgáltatók

Mosodák
Növénydekoráció

+ Összes szolgáltatóPartnerek

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

Szálláshelyek, szállás, wellness: Szállodák .hu