az iroda.hu csoport tagja

Iroda hír

Újjászületik az érdi Termál Hotel Liget

2010. április 28. Termál Hotel Liget,termálfürdő,Érd

Új szelek fújnak az érdi termálfürdőben és a hozzátartozó Termál Hotel Ligetben: tőkebevonás után megszépült a fürdő belülről, a szállodai kapacitás pedig a négyszeresére nő.
Újjászületik az érdi Termál Hotel Liget

Az utóbbi hónapokban azt híresztelték, hogy bezár az érdi termálfürdő. Aztán a tulajdonosok tőkebevonás és a további működtetés mellett döntöttek. A Medicatus cégcsoport mint pénzügyi és szakmai befektető fantáziát látott a projektben, és vállalta a fürdő és a hotel üzemeltetését. Elsődleges céljuk volt a gyógyfürdő és a hotel jó hírnevét, magas szintű szakmai munkáját és rentábilis üzemeltetését helyreállítani. Megújult a szauna, a jakuzzi, a szolárium és készül a sókamra, a fürdő belső terét kifestették.

 

- Négy napig szinte éjjel-nappal dolgoztunk, hogy minél hamarabb végezzünk a legfontosabb munkákkal ? tájékoztatott Miskolczi Ottó igazgató. ? Ezek persze csak az első lépések, mert még nagyon sok a tennivaló, hogy valóban Érd büszkeségévé váljon a fürdő és a szálloda.

 

- Annak érdekében, hogy a térség lakói ismét szívesen járjanak gyógyulni és pihenni a gyógyfürdőbe, több konkrét lépést teszünk ? ezt már dr. Bakányi Zoltán orvos-igazgatótól hallottuk. - Részleges felújítást végzünk az épületen, például a fűtési rendszer, légtechnika rekonstrukcióját, a szobák berendezéseinek, burkolatainak cseréjét. Megerősítjük az intézmény egészségügyi profilját, főállású szakorvosok bevonásával fejlesztjük a mozgásszervi és posztoperatív onkológiai rehabilitációt. A közeljövőben beindítjuk a húsz ágyas nappali kórház keretében a komplex gyógyfürdő ellátást. - Március 1-től különböző akciókat és kedvezményeket hirdettünk meg ? folytatja dr. Bakányi Zoltán -, a felnőtt belépőjegy négy órára 1450, a diák- és nyugdíjas-jegy 950, a családi jegy két felnőttnek és két gyermeknek 3400 forintba kerül, míg este hattól nyolc óráig egy diákjegy áráért lehet fürödni. Növeljük a szolgáltatások tartalmát és jelentős árcsökkentést hajtunk végre.

 

A hotelben szintén részleges felújításokat végzünk, szeretnénk a rendezvényszervezést, főleg a konferenciaszervezést erősíteni. Az étterembe versenyképes árakkal és különböző akciókkal szeretnénk visszacsábítani Érd lakosságát. A tulajdonosok a jövőben a hotel és a fürdő nagyszabású bővítését és átépítését tervezik. A jelenlegi 3 csillagos, 30 szobás szállodát 120-150 szobássá szeretnék bővíteni. A fürdő területe a tervek szerint szintén megnő és a szolgáltatások száma is bővül, például súlyfürdővel. A gyógyászatban a rehabilitáción kívül plasztikai sebészetet, kozmetológiát, fogászatot, szájsebészetet szeretnének üzemeltetni.

 

- A beruházást 2011-ben tervezzük indítani, és 2012. nyarára már teljes üzemmel működnénk. A beruházást két ütemben bonyolítanánk le, így a szolgáltatást nem, vagy csak rövid időre kellene felfüggeszteni. A komplexum sok betegnek gyógyulást és sok környékbelinek munkalehetőséget teremt. Távlati terveinket a város önkormányzatával szorosan együttműködve akár konzorciális formában szeretnénk megvalósítani. Érd Ófalut vonzóvá kívánjuk tenni a város lakosai, illetve a bel- és külföldi turisták számára. Ki szeretnénk aknázni azokat a lehetőségeket, amelyek a gazdag történelmi múltban és a Duna-part közelségében rejlenek. Igényes, hangulatos sétáló városrészt építenénk a rakpart és a Római út bevonásával. Az érdi szigeten tanösvényt, parkerdőt és vadasparkot létesítenénk, lehetővé téve a lovasturizmus fejlesztését is. Kézműves műhelyeket hoznánk létre a környékre jellemző régi házakból. A kastély területének rehabilitációjával és a pincerendszer felújításával a borturizmus fejlesztését tervezzük ? mondta az igazgató.

Sok látogatóra számítanak Miskolcon

A miskolci TDM felmérése alapján, 15 szálloda személyes megkérdezése után...

Budapesti szállodát választottak Európa legjobbjának

A fővárosunk központi helyén fekvő Four Seasons Hotel Gresham Palace ötcsillagos...

Még egy szálloda beruházás

Egy sor belvárosi hotel építése kezdődött el Budapest centrumában. Jó néhány...

Újabb négycsillagos szálloda épül

Lenti önkormányzata négycsillagos szálloda építésébe kezd, a 3,3 milliárd...

Hírkereső

Keressen a hotelem.hu hírei között címre, vagy kulcsszóra.

+ Archívum

Heti interjú

Megszólaltatjuk a hotel piacot, figyeljen ránk!

Olvassa el legfrissebb interjúnkat!

Hírlevél

Érdekli a hotelpiac? Iratkozzon fel havonta megjelenő hírlevelünkre!

+ Archívum

 
  • Hotelkereső
  • Konferenciaterem
  • Szolgáltatók


Feltételek


Legfrissebb ajánlatok

Adatbázisunkban regisztrált új konferenciatermekLegfrissebb cégek

Ügyfélkapu

Elfelejtette a jelszavát? Regisztráció

Szolgáltatók

Mosodák
Növénydekoráció

+ Összes szolgáltatóPartnerek

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

Szálláshelyek, szállás, wellness: Szállodák .hu