az iroda.hu csoport tagja

Iroda hír

Újjászületik az érdi Termál Hotel Liget

2010. április 28. Termál Hotel Liget,termálfürdő,Érd

Új szelek fújnak az érdi termálfürdőben és a hozzátartozó Termál Hotel Ligetben: tőkebevonás után megszépült a fürdő belülről, a szállodai kapacitás pedig a négyszeresére nő.
Újjászületik az érdi Termál Hotel Liget

Az utóbbi hónapokban azt híresztelték, hogy bezár az érdi termálfürdő. Aztán a tulajdonosok tőkebevonás és a további működtetés mellett döntöttek. A Medicatus cégcsoport mint pénzügyi és szakmai befektető fantáziát látott a projektben, és vállalta a fürdő és a hotel üzemeltetését. Elsődleges céljuk volt a gyógyfürdő és a hotel jó hírnevét, magas szintű szakmai munkáját és rentábilis üzemeltetését helyreállítani. Megújult a szauna, a jakuzzi, a szolárium és készül a sókamra, a fürdő belső terét kifestették.

 

- Négy napig szinte éjjel-nappal dolgoztunk, hogy minél hamarabb végezzünk a legfontosabb munkákkal ? tájékoztatott Miskolczi Ottó igazgató. ? Ezek persze csak az első lépések, mert még nagyon sok a tennivaló, hogy valóban Érd büszkeségévé váljon a fürdő és a szálloda.

 

- Annak érdekében, hogy a térség lakói ismét szívesen járjanak gyógyulni és pihenni a gyógyfürdőbe, több konkrét lépést teszünk ? ezt már dr. Bakányi Zoltán orvos-igazgatótól hallottuk. - Részleges felújítást végzünk az épületen, például a fűtési rendszer, légtechnika rekonstrukcióját, a szobák berendezéseinek, burkolatainak cseréjét. Megerősítjük az intézmény egészségügyi profilját, főállású szakorvosok bevonásával fejlesztjük a mozgásszervi és posztoperatív onkológiai rehabilitációt. A közeljövőben beindítjuk a húsz ágyas nappali kórház keretében a komplex gyógyfürdő ellátást. - Március 1-től különböző akciókat és kedvezményeket hirdettünk meg ? folytatja dr. Bakányi Zoltán -, a felnőtt belépőjegy négy órára 1450, a diák- és nyugdíjas-jegy 950, a családi jegy két felnőttnek és két gyermeknek 3400 forintba kerül, míg este hattól nyolc óráig egy diákjegy áráért lehet fürödni. Növeljük a szolgáltatások tartalmát és jelentős árcsökkentést hajtunk végre.

 

A hotelben szintén részleges felújításokat végzünk, szeretnénk a rendezvényszervezést, főleg a konferenciaszervezést erősíteni. Az étterembe versenyképes árakkal és különböző akciókkal szeretnénk visszacsábítani Érd lakosságát. A tulajdonosok a jövőben a hotel és a fürdő nagyszabású bővítését és átépítését tervezik. A jelenlegi 3 csillagos, 30 szobás szállodát 120-150 szobássá szeretnék bővíteni. A fürdő területe a tervek szerint szintén megnő és a szolgáltatások száma is bővül, például súlyfürdővel. A gyógyászatban a rehabilitáción kívül plasztikai sebészetet, kozmetológiát, fogászatot, szájsebészetet szeretnének üzemeltetni.

 

- A beruházást 2011-ben tervezzük indítani, és 2012. nyarára már teljes üzemmel működnénk. A beruházást két ütemben bonyolítanánk le, így a szolgáltatást nem, vagy csak rövid időre kellene felfüggeszteni. A komplexum sok betegnek gyógyulást és sok környékbelinek munkalehetőséget teremt. Távlati terveinket a város önkormányzatával szorosan együttműködve akár konzorciális formában szeretnénk megvalósítani. Érd Ófalut vonzóvá kívánjuk tenni a város lakosai, illetve a bel- és külföldi turisták számára. Ki szeretnénk aknázni azokat a lehetőségeket, amelyek a gazdag történelmi múltban és a Duna-part közelségében rejlenek. Igényes, hangulatos sétáló városrészt építenénk a rakpart és a Római út bevonásával. Az érdi szigeten tanösvényt, parkerdőt és vadasparkot létesítenénk, lehetővé téve a lovasturizmus fejlesztését is. Kézműves műhelyeket hoznánk létre a környékre jellemző régi házakból. A kastély területének rehabilitációjával és a pincerendszer felújításával a borturizmus fejlesztését tervezzük ? mondta az igazgató.

Újjászületett az Esterházy-kastély

Megújult a pápai Esterházy-kastély főépülete, mely új attrakciókkal várja...

Hatalmas gyógyfürdő fejlesztések Budapesten

Fél évszázada nem látott beruházásokkal újulhatnak meg Budapest működő fürdői...

Több százmilliárd forintot szánnak a hazai turizmusra

Mintegy 230 milliárd forint uniós támogatás jut turisztikai fejlesztési programokra...

Stratégiailag fontos az ETO Park?

Stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány...

Hírkereső

Keressen a hotelem.hu hírei között címre, vagy kulcsszóra.

+ Archívum

Heti interjú

Megszólaltatjuk a hotel piacot, figyeljen ránk!

Olvassa el legfrissebb interjúnkat!

Hírlevél

Érdekli a hotelpiac? Iratkozzon fel havonta megjelenő hírlevelünkre!

+ Archívum

 
  • Hotelkereső
  • Konferenciaterem
  • Szolgáltatók


Feltételek


Legfrissebb ajánlatok

Adatbázisunkban regisztrált új konferenciatermekLegfrissebb cégek

Rendezvények

Legfrissebb rendezvények

Átadások

Hotel kisokos

Milyen szolgáltatásokkal rendelkeznek a **csillagos szállodák?

 

Megfelel az egycsillagos követelményeknek, továbbá:
- telefax a portán
- a szobák 80%-ánál az egyágyas szoba min. 12 m2, a kétágyas szoba min. 16 m2
- a szobák legalább 1/3-a...

+ Tovább..

Ügyfélkapu

Elfelejtette a jelszavát? Regisztráció

Szolgáltatók

Mosodák
Növénydekoráció

+ Összes szolgáltató